Makaron wydaje się być niezastąpiony. Kiedy wymieniam sobie
jego zalety, zastanawiam się czy ma jakąś wadę…
i nie znajduję.
Przepis na ten makaron został mi zdradzony podczas
przyjacielskiego weekendowego „lenistwa”.
Przywołuje miłe wspomnienia. To
jedna z największych zalet jedzenia. A
poza tym… Makaron jest dobry na wszystko !
Składniki:
- 1 cebula
- 1 por (biała część)
- 150 ml śmietany 18%
- puszka tuńczyka (w oleju/oliwie)
- 200 gram makaronu spaghetti
- sól i pieprz
- Zanim zaczniemy wstawiamy wodę na makaron gdyż przyrządzenie tego dania trwa mniej więcej tyle ile ugotowanie makaronu.
- Cebulę i por kroimy w kostkę. Podsmażamy na łyżce masła, aż się zeszklą.
- Do zrumienionej cebuli i pora dodajemy tuńczyka z oliwą. Chwilę smażymy razem.
- Zmniejszamy ogień. Dodajemy śmietanę wszystko dokładnie mieszamy.
- Dodajemy sól i pieprz.
- Odcedzamy makaron. Dodajemy do sosu i wszystko dokładnie mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz