środa, 23 października 2013

mini kanapeczki z krewetkami

Idealne na każdego rodzaju imprezę i przyjęcie... moja krewetkowa mania pozwoliłaby mi zjeść je wszystkie, ale ze stołu znikają w zastraszającym tempie. 

Składniki:

  • bagietka
  • serek homogenizowany naturalny
  • pęczek koperku
  • masło
  • 1 łyżka oliwy
  • czosnek 2-3 ząbki
  • krewetki (mrożone) około 400gram
  • bazylia świeża




  1. Krewetki zalać ciepłą wodą aby się rozmroziły. Zdjąć ogonki, może to nie być łatwe, ale trochę cierpliwości i się uda. Osuszyć na papierowym ręczniku.
  2. Czosnek obrać i pokroić w plasterki.
  3. Na patelni podgrzać oliwę. wrzucić czosnek. Smażyć aż się przyrumieni. dodać krewetki, smażyć 3 minuty i dodać masło. Smażyć jeszcze około 3-5 minut.
  4. Koperek posiekać i wymieszać z serkiem. 
  5. Pokroić bagietkę na małe kanapeczki. Bazylię opłukać.
  6. Kanapeczki smarować serkiem, położyć po krewetce. Udekorować listkiem bazylii i gotowe.


Smacznego :)








p.s. niekoniecznie można robić kanapeczki tylko na przyjęcia...      ;)

1 komentarz:

Weekendowa kuchenka bio pisze...

Dodałam Twojego bloga do obserwowanych przeze mnie :D

Pozdrawiam, e.jankowska