Składniki (na 12 babeczek):
- 80 gram masła + 50 gram
- 60 gram cukru (najlepiej brązowego)
- 1 torebka cukru wnilinowego
- 60 ml syropu klonowego + 2 łyżki
- 2 jaja
- 120 gram mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki mleka
- 40 gram posiekanych lub zmielonych orzechów włoskich
- 100 gram serka śmietankowego (ja użyłam Twój Smak)
- 250 gram cukru pudru
- Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
- Dodajemy syrop klonowy i jajka (pojedynczo).
- Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i wsypujemy na zmianę z mlekiem mieszając z masą. Dodajemy orzechy.
- Ciasto wkładamy do papilotek i pieczemy około 20 minut w temperaturze 170 stopni.
- Ser ucieramy na puszystą masę z 50 gramami masła. dodajemy cukier puder i 2 łyżki syropu klonowego.
- Lukier wkładamy po przyrządzeniu do lodówki i nakładamy na babeczki dopiero jak wystygną.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz