zupa niewolników
Za oknem zimno... dlatego polecam rozgrzewającą i dodającą energii zupę z mięsa mielonego i fasoli. Jeżeli chcemy możemy nadać jej kształt bardziej gulaszu niż zupy, ale wszystko to zależy od tego na co mamy ochotę.
- 500
gram mięsa mielonego
- 1-2
czerwone papryki
- 3
cebule
- 2
puszki czerwonej fasoli
- 5
łyżeczek słodkiej papryki
- 5
łyżeczek ostrej papryki
- 3
litry wywaru warzywnego (2,5 jeśli chcemy aby zupa była bardziej gęsta)
- Mięso
podsmażamy na bardzo małej ilości tłuszczu.
- Dodajemy
pokrojoną w kostkę cebulę. Dalej smażymy aż cebula się zeszkli.
- Zalewamy
wywarem i gotujemy.
- Dodajemy
pokrojoną w kostkę paprykę i przyprawy.
- Pod
koniec gotowania d
odajemy odsączoną fasolę z puszki i gotujemy jeszcze 5-10
minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz